The danger of to few sun exposure and Vitamin D

In Dutch, but a very important article about Vitamin D. I’m writing about this subject for several years, and I’m completely convinced that we need to increase the intake of Vitamin D (I call it a pre-hormone). I consume roughly 2000 IU (50 ug per dag). More information can be found on my pinterest page: http://pinterest.com/deheij/food-health-soft-paleo-low-carb/

Het Paleo Perspectief

James postte in de vorige draad een aardig nieuwsitem uit Nieuw Zeeland (zie filmpje hieronder), waarin een journalist stelt dat de sun scare campagnes van overheden een averechts effect hebben. Een verbeten dokter van de huidkankerclub staat gedurende het gesprek enkele malen met haar mond vol tanden, omdat ze duidelijk niet op de hoogte is van de laatste 20 jaar onderzoek naar zonlicht en vitamine D. Buiten zijn is heel erg paleo, onder meer (maar niet uitsluitend) vanwege die vanuit evolutionair perspectief cruciale blootstelling aan de zon.

We hebben het er vaker over gehad, maar de kracht van een boodschap zit hem in de herhaling. Toen de Deense arts Niels Finsen in 1896 aantoonde dat zonlicht tuberculose geneest, werd hij aanvankelijk weggehoond. Maar de waarneming was zo consistent dat de moedige arts er zeven jaar later alsnog een Nobelprijs voor kreeg. In 1906 ontdekte de Duitser Findau dat de UV-B…

View original post 1,698 more words

One thought on “The danger of to few sun exposure and Vitamin D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s